Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19431
Название: Логіко-методичний аналіз завдань ТЗНПК
Авторы: Невельська-Гордєєва, О.П.
Ключевые слова: логіка
тестове завдання
діаграма Ейлера-Вена
валідність тесту
надійність тесту
респондент
logic
test task
the graph of the Euler–Vienna
validity test
reliability test
respondent
Дата публикации: 2017
Издательство: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Качурова С. В. Логіко-методичний аналіз завдань ТЗНПК / Качурова С. В., Невельська-Гордєєва О. П. // Вісник Академії правових наук. − 2017. − № 4. − С. 128-142.
Аннотация: Перехід процесу оцінювання знань студентів з традиційних іспитів на тестові методи має багато позитивних моментів. Основна мета роботи полягає у логіко-методичному аналізі завдань тестів загальної навчальної правничої компетентності (ТЗНПК). Авторами було встановлено негативні моменти тестування. Встановлено, що це приводить до того, що тестове завдання може мати різні критерії рішення отримання суперечливих відповідей. Таким чином, замість обґрунтованого пошуку істини студенти повинні займатися вгадуванням: мислення респондентів спрямоване на рефлексію логіки укладачів тесту для вгадування відповіді. В статті проаналізовані ТЗНПК, які впроваджуються для відбору студентів на навчання в магістратурі за спеціальністю 081 «Право». Виявлено, що не всі тестові завдання стосуються лише тієї інформації, яку викладено в текстах; спростовано твердження про те, що вирішення тестових завдань не передбачає володіння якимись спеціальними предметними знаннями або термінологією; доведено, що ряд тестових завдань вимагає володіння логічними навичками та знанням науки логіки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19431
Располагается в коллекциях:Наукові статті кафедри філософії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Nevelska-Hordieieva_128-142.pdf508.37 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.