Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19470
Назва: Нормативне поле сучасності
Автори: Невельська-Гордєєва, О.П.
Ключові слова: нормативне поле
правове поле
правовий простір
правова реальність
законодавче поле
судова логіка
regulatory field
legal field
legal space
legal reality
legislative field
judicial logic
Дата публікації: 2020
Видавець: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Бібліографічний опис: Невельська-Гордєєва О. П. Нормативне поле сучасності / Невельська-Гордєєва Олена Петрівна // Теорія та практика сучасної юриспруденції : матеріали XXIV Всеукраїнської науково-практичної конференції , м. Харків, НЮУ імені Ярослава Мудрого. 30 травня 2020 р. - Харків, 2020 . - С. 12-14.
Короткий огляд (реферат): З XХ століття в гуманітарних науках поширюється застосування терміну «поле». Фелікс Коєн першим вводить термін «поле» у судову логіку. Ф.Коен вводить в логіку матриці судових дебатів суб'єктивні інтерпретації, що дозволяє філософу підійти до цієї проблеми залежно від кута зору і контексту: кожний з громадян діє в ціннісно-напруженому полі, що надає форму і колір усьому тому, що ми бачимо. Поняття «правове поле» (як і «нормативне поле»), незважаючи на популярність, не є однозначно визначеним як в інших галузях науки, так і в юриспруденції. Уже сам факт наявності не одного, а множинності термінів (нормативне поле, законодавчо-нормативне поле, законодавчо-правове поле, міжнародне правове поле, внутрішнє правове поле, спільне нормативне поле, поле правого регулювання, законодавче поле, нормативний простір, правовий простір та ін.) свідчить не на користь відпрацьованості використовуваної термінології.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19470
Розташовується у зібраннях:Тези, доповіді кафедри філософії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Nevelska-Hordieieva_14-16.pdf188.57 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.