Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19255
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorІгнатенко, І.В.-
dc.date.accessioned2022-01-24T17:36:16Z-
dc.date.available2022-01-24T17:36:16Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationІгнатенко І. В. Перспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзу / І. В. Ігнатенко. – Правова позиція. – 2021. – № 3(32). – С. 70–74. DOI: https://doi.org/10.32836/2521-6473.2021-3.13uk_UA
dc.identifier.issn2311-9012-
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.32836/2521-6473.2021-3.13-
dc.identifier.urihttps://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/19255-
dc.descriptionAs Ukrainian organic agriculture harmonizes its structure with European and world standards, it is important for it to cooperate in the interests of local agricultural producers and expand the market of organic agricultural products. This can be achieved only with the help of the state authorities, which should create an economic and legal framework for functioning economy as a whole and the products of organic agriculture. In Ukraine today there is no single legal basis for regulating the market of organic production. Some market regulation measures exist but are incompatible with the EU law. Three main international document systems for organic production are analyzed: the Codex Alimentarius Commission Guidelines, the IFOAM Basic Standards (IBS) and the EU Regulations. It is concluded that the requirements contained in these documents regarding the rules of production of organic products, their processing, labeling, control, trade should be reproduced as much as possible in national legislation. In addition, private voluntary safety and quality standards, which are guided by global food producers and traders: GLOBAL G.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO. Improving the legislation and structure of certification and supervisory organizations, drawing up a program of financial, informational and marketing support for domestic producers of organic products - these are the measures without which the development of the domestic market of organic products in fierce international competition is almost impossible. The basic principles of organic production in Ukraine should be as close as possible to the EU legislation.ru_RU
dc.description.abstractОскільки українське органічне сільське господарство гармонізує свою структуру до європейських та світових стандартів, то для нього важливо співпрацювати в інтересах місцевих сільськогосподарських виробників і розширювати ринок органічних сільськогосподарських продуктів. Цього можна досягти тільки при допомозі з боку влади, яка повинна створити економічну і законодавчу базу для функціональної економіки в цілому і продуктів органічного сільського господарства. В Україні на сьогодні немає єдиної правової бази регулювання ринку органічного виробництва. Деякі заходи ринкового регулювання, існують, але несумісні з законодавством ЄС. Проаналізовані три основні міжнародні системи документів щодо органічного виробництва: керівні положення комісії Codex Alimentarius, базисні стандарти IFOAM (IBS) і Регламенти ЄС. Зроблено висновок про те, що вимоги, які містяться в цих документах щодо правил виробництва органічної продукції, її переробки, маркування, організації контролю, торгівлі мають бути максимально відтворені у національному законодавстві. Крім того, розглянуті приватні добровільні стандартів безпеки та якості, якими керуються глобальні виробники і трейдери продуктів харчування: GLOBALG.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO. Удосконалення законодавства і структури сертифікуючих та наглядових організацій, складання програми фінансової, інформаційної та маркетингової підтримки вітчизняних виробників органічної продукції − це ті заходи, без яких розвиток вітчизняного ринку органічної продукції в умовах жорсткої міжнародної конкуренції практично неможливий. Основні засади органічного виробництва в Україні мають бути максимально наближеними до законодавства ЄС.ru_RU
dc.description.abstractПоскольку украинское органическое сельское хозяйство гармонизирует свою структуру с европейскими и мировыми стандартами, то для него важно сотрудничать в интересах местных сельскохозяйственных производителей и расширять рынок органических сельскохозяйственных продуктов. Этого можно достичь только при помощи власти, которая должна создать экономическую и законодательную базу для функциональной экономики в целом и продуктов органического сельского хозяйства. В Украине на сегодняшний день нет единой правовой базы регулирования рынка органического производства. Некоторые меры рыночного регулирования, существуют, но несовместимы с законодательством ЕС. Проанализированы три основные международные системы документов по органическому производству: руководящие положения комиссии Codex Alimentarius, базисные стандарты IFOAM (IBS) и Регламенты ЕС. Сделан вывод о том, что требования, содержащиеся в этих документах в отношении правил производства органической продукции, ее переработки, маркировки, организации контроля, торговли должны быть максимально отображены в национальном законодательстве. Кроме того, рассмотрены частные добровольные стандарты безопасности и качества, которыми руководствуются глобальные производители и трейдеры продуктов питания: GLOBALG.A.P., FSSC, BRC, IFS Food Standard, ISO. Совершенствование законодательства и структуры сертифицирующих и надзорных организаций, составление программы финансовой, информационной и маркетинговой поддержки отечественных производителей органической продукции - это те меры, без которых развитие отечественного рынка органической продукции в условиях жесткой международной конкуренции практически невозможны. Основные принципы органического производства в Украине должны быть максимально приближенными к законодательству ЕС.-
dc.language.isouk_UAuk_UA
dc.publisherНаціональний юридичний університет імені Ярослава Мудрогоuk_UA
dc.subjectорганічне землеробствоru_RU
dc.subjectорганічне виробництвоru_RU
dc.subjectсільське господарствоru_RU
dc.subjectземлі сільськогосподарського призначенняru_RU
dc.subjectпродовольча безпекаru_RU
dc.subjectагробізнесru_RU
dc.subjectекологічно чиста продукціяru_RU
dc.subjectорганическое земледелиеru_RU
dc.subjectорганическое производствоru_RU
dc.subjectсельское хозяйствоru_RU
dc.subjectземли сельскохозяйственного назначенияru_RU
dc.subjectпродовольственная безопасностьru_RU
dc.subjectагробизнесru_RU
dc.subjectэкологически чистая продукцияru_RU
dc.subjectorganic farmingru_RU
dc.subjectorganic productionru_RU
dc.subjectagricultureru_RU
dc.subjectagricultural landsru_RU
dc.subjectfood securityru_RU
dc.subjectagribusinessru_RU
dc.subjectecologically clean productsru_RU
dc.titleПерспективи розвитку органічного сільського господарства України у процесі інтеграції до Європейського Союзуuk_UA
dc.typeArticle-
Appears in Collections:Наукові статті кафедри земельного та аграрного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
70-74.pdf313.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.