Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/17855
Назва: Правова природа обмежень прав, які передаються за договором про трансфер технологій
Автори: Розгон, Ольга Володимирівна
Ключові слова: трансфер технологій
договір
обмеження
права
технологія
Дата публікації: 2020
Видавець: Суми : Видавничий дім «Ельдорадо»
Бібліографічний опис: Розгон О. В. Правова природа обмежень прав, які передаються за договором про трансфер технологій / О. В. Розгон // 25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21–22 лют. 2020 р.). – Суми, 2020. – С. 57–58.
Короткий огляд (реферат): На практиці найбільш поширеним є укладання договору з комерціалізації результатів досліджень – договору про трансфер технології, за яким передаються майнові права на технологію або її складові. Слід зауважити, що однією із істотних умов цього договору є перелік складових технологій, що передаються (з визначенням їх функціональних властивостей та гарантованих показників). Навпроти, спеціальною умовою є встановлення територіальних обмежень (заборона використовувати передані за договором технологію, її складові на території, не передбаченій у договорі); обмежень галузі застосування технологій та їх складових, обмежень, що стосуються діяльності сторін у разі закінчення строку дії договору, його розірвання або виникнення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) тощо. Хоча закон дозволяє передання прав за договором, але допускає встановлення обмежень для сторін договору, то відповідно сторони здійснюючи свої права за цим договором відчувають обмеження.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/17855
Розташовується у зібраннях:Тези, доповіді НДІ ПЗІР

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Rozgon_57-58.pdf286.27 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.