Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/9804
Название: Система міжнародної безпеки у світлі кіберзагроз: правові проблеми та перспективи
Авторы: Размєтаєва, Ю.С.
Ключевые слова: кібервійна
кіберзагрози
система міжнародної безпеки
міжнародно-правове регулювання
транснаціональні відносини
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Размєтаєва Ю. С. Система міжнародної безпеки у світлі кіберзагроз: правові проблеми та перспективи / Ю. С. Размєтаєва // Актуальні проблеми сучасного міжнародного права : зб. наук. ст. за матеріалами І Харк. міжнар.-прав. читань, присвяч. пам’яті проф. М. В. Яновського і В. С. Семенова, Харків, 27 листоп. 2015 р. : у 2 ч. – Харків, 2015. – Ч. 1. – С. 173–177.
Аннотация: У статті наголошується, що кібервійна та інші кіберзагрози складають велику небезпеку у сучасному світі, передусім на міжнародному рівні. Встановлюється, що неготовність правових інструментів і механізмів, невизначеність регулювання, складність встановлення кіберагресії, визначення її учасників та наслідків, специфіка діяльності та доведення ускладнюють вирішення проблеми, особливо у випадку гібридних конфліктів. Зазначається, що можливий перегляд системи міжнародної безпеки пов’язаний з вибором інструментальної та ментальної (ідеологічної) площини її розвитку. Підкреслюється, що ефективне та адекватне кіберзагрозам рішення має бути гнучким та враховувати тенденції глобального інформаційного розвитку та підвищення транснаціональної взаємозалежності.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/9804
Располагается в коллекциях:Наукові статті кафедри теорії держави і права

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Razmetaeva.pdf303.79 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.