Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/9386
Назва: Генезис досліджень глобалізації та її впливу на правову сферу
Автори: Хаустова, М.Г.
Ключові слова: глобалізація
правова система
глобальна гуманізація права
трансформація
локалізація
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Хаустова М. Г. Генезис досліджень глобалізації та її впливу на правову сферу / Хаустова М. Г. // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. : Серія: Право. – 2013. – № 1077, вип. 15. – С. 19–26.
Короткий огляд (реферат): У етапі обґрунтовано, що поняття «глобалізація» - складний феномен, який обумовлює суперечки з приводу її генезису. У науковій літературі існують різні точки зору на те, звідки бере початок глобалізація: це явище сучасне чи його витоки сягають у глибину століть . Проаналізовано, що це явище виникло у найдавніші часи і розвивалося та видозмінювалося з розвитком людства. У зв'язку із цим виокремленні етапи еволюції глобалізації правової сфери. Визначено, що наприкінці ХХ ст. глобалістські ідеї та тенденції дістали подальше обґрунтування, практичну спрямованість та охопили майже всі сфери життя сучасного суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/9386
Розташовується у зібраннях:Наукові статті кафедри теорії держави і права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Haustova_19-26.pdf4.43 MBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.