Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/6494
Title: Проблеми кримінальної відповідальності за незаконну фармацевтичну діяльність
Authors: Байда, А.О.
Keywords: незаконна лікувальна діяльність
фармація
незаконна фармацевтична діяльність
незаконная лечебная деятельность
фармация
незаконная фармацевтическая деятельность
Issue Date: 2012
Citation: Байда А. О. Проблеми кримінальної відповідальності за незаконну фармацевтичну діяльність / А. О. Байда // Право і суспільство. – 2012. – № 3. – С. 166–170.
Abstract: Наукова стаття присвячена питанням кримінальної відповідальності за незаконну фармацевтичну діяльність. Чинний Кримінальний кодекс України містить спеціальну норму (ст. 321-1 КК), що встановлює відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів. Проте ця норма у чинній її редакції не охоплює інших небезпечних форм незаконної фармацевтичної діяльності. Залишаються, таким чином, не вирішеними наступні проблеми: розповсюдження та використання у медичній діяльності лікарських засобів, які не є фальсифікованими, проте є неякісними (субстандартними) або несертифікованими; проблема розповсюдження та використання в якості лікарських засобів речовин, що мають “проміжний” статус (БАДи та інші подібні речовини); проблема використання для здійснення медичної діяльності засобів, що взагалі не є дозволеними для використання в якості лікарських. Автор наголошує, що найбільшу небезпеку незаконна фармацевтична діяльність набуває за ситуації, коли вона супроводжує лікувальну діяльність, тобто коли для лікування використовуються неякісні (субстандартні), фальсифіковані або навіть прямо заборонені лікарські засоби або інші речовини. Ця проблема, проте, не знайшла відповідного рішення у чинному КК України. З огляду на це, автором запропонована нова редакція ст. 321-1 КК, яка б охоплювала всі найбільш небезпечні форми незаконної фармацевтичної діяльності.
Статья посвящена вопросам по уголовной ответственности за незаконную фармацевтическую деятельность. Предлагается проект нормы Уголовного кодекса Украины, устанавливающей уголовную ответственность за незаконную фармацевтическую деятельность.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/6494
Appears in Collections:Наукові статті кафедри кримінального права № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bayda_166–170.pdf2.44 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.