Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/2823
Назва: Правовое обеспечение качества и безопасности сельскохозяйственной продукции в Украине в контексте требований ВТО
Автори: Полюхович, Л.И.
Ключові слова: аграрне право
сільськогосподарська продукція
харчові продукти
якість сільськогосподарської продукції
безпечність сільськогосподарської продукції
Світова організація торгівлі (СОТ)
технічний регламент
стандарт
качество
безопасность
технический регламент
сельскохозяйственная продукция
Всемирная торговая организация (ВТО)
quality
safety
technical regulation
standards
agricultural products
World Trade Organization (WTO)
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Полюхович Л. И. Правовое обеспечение качества и безопасности сельскохозяйственной продукции в Украине в контексте требований ВТО / Полюхович Л. И. // Право.by. – 2013. – № 2. – С. 111–115.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена правовому забезпеченню якості та безпечності сільськогосподарської продукції в Україні та впливу права СОТ на регулювання відповідних суспільних відносин. Визначені поняття «якість» та «безпечність» сільськогосподарської продукції з подальшим аналізом їх правового регулювання нормативно-правовими актами України та угодами СОТ. Досліджені особливості розроблення міжнародних стандартів, їх вплив на технічні регламенти, які встановлюють на національному рівні вимоги до безпечності сільськогосподарської продукції. Проаналізовано ефективність регулювання якості та безпечності харчових продуктів технічними регламентами. Особлива увага приділена порядку їх розроблення, а також участі в цьому процесі держав-членів СОТ.
Статья посвящена правовому обеспечению качества и безопасности сельскохозяйственной продукции в Украине и влиянию права ВТО на регулирование соответствующих общественных отношений. Определены понятия «качество» и «безопасность» сельскохозяйственной продукции с дальнейшим анализом их правового обеспечения посредством нормативно-правовых актов Украины и соглашений ВТО. Исследованы особенности разработки международных стандартов, их влияние на технические регламенты, устанавливающие на национальном уровне требования к безопасности сельскохозяйственной продукции. Проанализирована эффективность регулирования качества и безопасности пищевых продуктов техническими регламентами. Особое внимание уделено порядку их разработки, а также участию в этом процессе государств-членов ВТО.
The article is devoted to the legislative environment of quality and safety of agricultural products in the Ukraine and to the influence of WTO law on regulation of relevant social relations. The essence of the concepts "quality" and "safety" of agricultural products is discovered, with further analysis of their legal support through legislative acts of the Ukraine and WTO agreements. The features of development of the international standards and their influence on technical regulations, those set requirements for the safety of agricultural products on the national level, are investigated. It is defined the effectiveness of quality management and food safety through technical regulations. Special attention is paid to the order of their development, including participation of WTO members in this process.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/2823
Розташовується у зібраннях:Наукові статті кафедри земельного та аграрного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Polukhovich_111_115.pdf125.18 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.