Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20124
Title: Правові засади протидії корупції в системі правоохоронних органів України в аспекті забезпечення національної безпеки
Authors: Іващенко, С.М.
Keywords: національна безпека
оборона
сектор безпеки і оборони
правоохоронні органи
корупція
Національна поліція
Національна гвардія
national security
defense
security and defense sector
law enforcement agencies
corruption
National Police
National Guard
Issue Date: 2022
Publisher: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Citation: Іващенко С. М. Правові засади протидії корупції в системі правоохоронних органів України в аспекті забезпечення національної безпеки / С. М. Іващенко // Часопис Київського університету права. – 2022. - №1. - С.123-126..
Abstract: У статті розкрито важливе значення системи правоохоронних органів як складового елементу інституційного механізму забезпечення національної безпеки і оборони України. Доведено тезу про те, що корупційні діяння серед працівників правоохоронних органів є чинником, який особливо негативно вражає суспільство і громадськість, підривають довіру громадян до всієї системи правоохоронних органів та державних інституцій. Обґрунтовано, що корупційні ризики у функціонуванні правоохоронної системи слід вважати внутрішньою прямою загрозою національній безпеці України. Зазначено, що первинним кроком протидії проявам корупції в системі правоохоронних органів є реалізація нормативних конструкцій, які містяться у законодавстві з питань безпеки і оборони та які створюють правові підстави протидії корупції у системі правоохоронних органів.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20124
Appears in Collections:Наукові статті Військово-юридичного інституту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ivaschenko_123-126.pdf208.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.