Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20117
Название: Міжнародний досвід правоохоронної діяльності та його відображення в вогневій підготовці
Авторы: Гашенко, С.В.
Іващенко, С.М.
Ключевые слова: міжнародний досвід
правоохоронна діяльність
вогнева підготовка
модель
міжнародні стандарти
international experience
law enforcement activity
fire training
model
international standards
Дата публикации: 2024
Издательство: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Гашенко С. В. Міжнародний досвід правоохоронної діяльності та його відображення в вогневій підготовці / С. В. Гашенко, С. М. Іващенко // Юридичний науковий електронний журнал. – 2024. – №3. – С. 591–594. - DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0374/2024-3/142.
Аннотация: У статті розглянуто зарубіжний досвід організації діяльності правоохоронних органів. Визначено, що сфера правоохоронної діяльності постійно перебуває в стані динамічної трансформації та вдосконалення, що певною мірою відображає спрямованість вогневої підготовки фахівців у цій галузі. Також зазначено, що за сучасними вимогами підтримання верховенства права є одним із найважливіших завдань держави, тому в організації роботи правоохоронних органів імплементація міжнародного досвіду є одним із найважливіших завдань правової держави. Однією із сучасних тенденцій розвитку правової системи є її відкритість, що визначає можливість використання передових зарубіжних концепцій для реалізації загальновизнаних міжнародних принципів, норм і стандартів підготовки фахівців. З’ясовано, що за кордоном, як і в Україні, реформа правоохоронних органів є частиною адміністративної реформи, і напрям її реалізації часто залежить від загальних цілей реформи державного управління. Метою більшості реформ у зарубіжних країнах є: підвищення ефективності національних систем; перетворення країни на відповідального роботодавця, здатного залучити достатню кількість працівників необхідної кваліфікації, контролюючи витрати на їх утримання; підвищення довіри приватного сектора та громадян до державних інституцій. Визначено роль вогневої підготовки фахівців у правоохоронній діяльності. Ключові слова: міжнародний досвід, правоохоронна діяльність, вогнева підготовка, модель, міжнародні стандарти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20117
https://doi.org/10.32782/2524-0374/2024-3/142
Располагается в коллекциях:Наукові статті Військово-юридичного інституту

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Gashenko_591–594.pdf494.39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.