Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20110
Назва: Формування компетентності здобувачів вищої освіти через медіаресурс стрічки новин сайту СБУ
Автори: Пивоваров, В.М.
Ключові слова: мовленнєва компетентність
медіаресурс
здобувач вищої освіти
Дата публікації: 2024
Видавець: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Бібліографічний опис: Пивоваров В. М. Формування компетентності здобувачів вищої освіти через медіаресурс стрічки новин сайту СБУ / В. М. Пивоваров // Сучасна філологія: теорія та практика : матеріали VІ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 19 квіт. 2024. – Київ, 2024. – С. 171–172.
Короткий огляд (реферат): Освітній процес у закладах вищої освіти, зокрема з правоохоронної діяльності, вимагає заходів, спрямованих на підвищення як загальної компетентності курсантів, так і їх мовленнєвої компетентності щодо застосування лексичних одиниць української мови в медіапросторі. Мета – простежити використання мовних засобів, які сприяють найбільш повному висловлюванню фахового ставлення авторів текстів до тих осіб, які вчинили протиправні дії під час воєнного стану. База дослідження – блок новин сайту СБУ, який має важливе значення не тільки для використання медійного ресурсу для масового інформування про події, а також може бути дуже корисною для освітнього процесу стосовно розвитку за її текстами мовленнєвої компетентності курсантів. Читаючи та аналізуючи стрічку новин сайту СБУ, здобувачі вищої освіти можуть поглибити збагачення лексичної складової мовної підготовки, а також унаслідок появи нових фразеологізмів і значного використання слів з подвійним значенням потребуватиме в разі потреби розширювати знання з української мови і звертатися до словників чи інших джерел.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20110
Розташовується у зібраннях:Тези, доповіді кафедри культурології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Pyvovarov_171-172.pdf356.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.