Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20036
Название: Юридична весна: права людини в умовах воєнного стану
Ключевые слова: конституційні засади балансування соціальних цінностей
захист трудових прав педагогічних працівників
воєнний стан
обмеження прав громадян
діяльність органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій
вплив війни на психічне здоровʼя та добробут населення
гендерна рівність у військовому праві
Дата публикации: 2024
Издательство: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Юридична весна: права людини в умовах воєнного стану : зб. тез наук.-практ. конф. присвяч. захисту прав людини в Україні в умовах дії воєнного стану (м. Харків, 15 квіт. 2024 р.) / Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого, Каф. теорії права, Секретаріат уповноваж. Верхов. Ради України з прав людини, Нац. акад. прав. наук України, НДІ держ. б-ва та місцевого самоврядування ; редкол.: А. М. Мерник, М. Д. Вовченко. – Харків, 2024. – 215 с.
Аннотация: У збірнику представлені доповіді, які були подані на науково-практичну конференцію «Юридична весна: права людини в умовах воєнного стану» 15 квітня 2024 року. Конференція організована кафедрою теорії права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Президією Національної академією правових наук України, Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Науково-дослідним інститутом державного будівництва та місцевого самоврядування НАПрН України. В збірнику розкриті наступні теми: конституційні засади балансування соціальних цінностей в умовах воєнного стану; захист трудових прав педагогічних працівників в умовах воєнного стану; конституційність обмеження прав громадян чоловічої статі на перетин державного кордону України в умовах воєнного стану; захист конституційних прав у воєнний час; правове регулювання діяльності органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій; цифровізація як інструмент підтримки правової свідомості в умовах воєнного стану; звʼязок між кризою міжнародного права та війною; вплив війни на психічне здоровʼя та добробут населення; гендерна рівність у військовому праві; обмеження окремих прав людини в умовах воєнного стану; важливість обмеження державної влади інституціями громадянського суспільства; права внутрішньо переміщених осіб; принцип мінімальної достатності в умовах воєнного стану та інші. Збірник розрахований на наукових та науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів і наукових установ, студентів, аспірантів та докторантів, практичних працівників і широкий читацький загал.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20036
Располагается в коллекциях:Науково-практичні конференції

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
konf_Yur_vesna-2024.pdf2.5 MBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.