Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19927
Название: Заохочення державних службовців в системі трудо-правових методів забезпечення службової дисципліни
Другие названия: Encouragement of civil servants in the system of labour law methods of ensuring official discipline
Авторы: Колдашов, А.О.
Ключевые слова: державне регулювання
державна служба
обов’язки
персонал на державній службі
державний службовець
керівник
службова дисципліна
трудо-правові методи
стимулювання
умови праці
оплата праці
винагорода
заохочення
бездоганна служба
ефективна служба
state regulation
state service
duties
personnel in the state service
civil servant
manager
service discipline,
labour law methods
incentives
working conditions
remuneration
encouragement
impeccable service
effective service
special merits
Дата публикации: 2023
Издательство: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Колдашов А. О. Заохочення державних службовців в системі трудо-правових методів забезпечення службової дисципліни : дис. ... докт. філософії в галузі знань 08 "Право" : спец.: 081 - Право / А. О. Колдашов ; наук. керівник О. Г. Середа ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. - Харків, 2023. - 181 с.
Аннотация: У дисертації доведено, що метод заохочення до сумлінної праці має трудо-правову природу, позаяк приводом для заохочення стає саме сумлінна праця, тобто протікання трудових правовідносин у належному руслі з високими показниками результатів праці працівника, що й ставатиме вже підставою для заохочення працівника за сумлінну працю. Автор висловив своє розуміння категорії «заохочення державних службовців до сумлінної праці», зокрема як кадрово-управлінський інструмент, за допомогою якого держслужбовець отримує визнання та високу оцінку заслуг, що проявилися в сумлінному й бездоганному виконанні своїх службових обов'язків та має для службовця матеріальний та/або моральний інтерес для подальшого сумлінного виконання службових обов'язків. У дисертації автор займає позицію щодо недоцільності розроблення та прийняття кодифікованого акту щодо заохочень держслужбовців (ані Нагородного кодексу, ані Адміністративно-процедурного кодексу), адже всі питання щодо заохочень повинні бути висвітлені саме у ЗУ «Про державну службу», спеціальних відомчих актах щодо окремих специфічних видів державної служби, позаяк сфера держслужби не є однорідною й існує багато спеціальних служб і відомств держслужби, а також на рівні локальних актів у конкретному державному органі, приміром, положення про преміювання. Більше того, автор не вбачає доречним прийняття ЗУ «Про заходи заохочення», позаяк рівень державного регулювання заохочень має стосуватися кожного державного органу чи служби окремо, бо державна служба не є однорідною, у доповнення до цього має використовуватися локальне регулювання заохочень, яке буде враховуватися особливості на місцях. У дисертації висвітлена авторська система заохочень державних службовців України. Зокрема, всі оціночні категорії щодо заслуг, сумлінного, бездоганного тощо виконання держслужбовцем своїх обов'язків повинні знаходити свою об’єктивацію на підставі реальних показників роботи службовців, що можуть виражатися в кількісних та якісних показниках.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19927
Располагается в коллекциях:12.00.05. – Трудове право; право соціального забезпечення

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Koldashov_dys.pdf1.11 MBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть
Koldashov_rishennia.pdf131.85 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.