Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/17571
Название: Партія як соціально-політичний інститут
Авторы: Поліщук, Ігор Олексійович
Ключевые слова: політична партія
еволюція
демократія
патійна система
історія
Україна
political party
evolution
democracy
party system
history
Ukraine
Дата публикации: 2019
Издательство: Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Поліщук І. О. Партія як соціально-політичний інститут / І. О. Поліщук // Вісник Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Серія: Соціологія. – Харків, 2019. – № 4. – С. 101–117.
Аннотация: У статті розглядається історія утворення та розвитку політичних партій як соціально-політичних інститутів, починаючи від часів античності до виникнення масових партій у другій половині ХІХ ст. Мета даної статті полягає у розкритті історії формування політичних партій задля кращого розуміння сутнісної природи цих важливих політичних утворень та визначенні перспективних моментів у розвитку партій в Україні. Аналізуються новітні тенденції еволюції інституту політичних партій як суб’єктів демократичної політики у системах поліархії. Зазначається, що політичні партії перетворилися на головних політичних гравців, єдиних дієвих суб’єктів в електоральному процесі України та отримали потужний імпульс для свого розвитку. Сучасні політичні партії виникають як інститути демократичної політики, вони «виростають» знизу, створються політично активними громадянами для захисту власних інтересів, і тому представляють з себе насамперед важливий сегмент громадянського суспільства, який поєднує його з органами державної влади. Робляться зауваження щодо перспектив партійного будівництва у сучасній Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/17571
Располагается в коллекциях:Наукові статті кафедри соціології та політології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Polischuk_101_117.pdf274.2 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.