Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/17482
Название: Методологічне підґрунтя побудови та реалізації тактичних операцій у криміналістиці
Авторы: Шевчук, В.М.
Ключевые слова: тактичні операції
методологічні основи формування тактичних операцій
системно-структурний та технологічний підходи побудови тактичних операцій
технологія тактичної операції
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Шевчук В. М. Методологічне підґрунтя побудови та реалізації тактичних операцій у криміналістиці / В. М. Шевчук // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія : Юриспруденція. – 2019. – № 40. – С. 144–148.
Аннотация: Стаття присвячена дослідженню методологічних основ формування тактичних операцій. Обґрунтовується, що методологічним підґрунтям формування тактичних операцій виступають діяльнісний, системно-структурний і технологічний підходи, запровадження яких є перспективним напрямом підвищення ефективності побудови тактичних операцій та їх реалізації у слідчій та судовій діяльності. Розглянуто тактичну операцію як системне утворення, яку варто розуміти як складну реальну систему діяльнісного типу, що реалізується спеціально уповноваженими законом суб’єктами і спрямована на вирішення окремих тактичних (проміжних) завдань, зумовлених слідчими (судовими) ситуаціями. Проаналізовано специфічні системоутворюючі ознаки тактичної операції, які розкривають її сутність. Запропоновано технологічний підхід розглядати як різновид діяльнісного підходу, що зумовлено природою взагалі діяльності як динамічного процесу, реалізація якого відбувається у формі цілеспрямованих, послідовних процесуальних та не процесуальних дій та заходів технологічного характеру. Обґрунтовано, що такий підхід застосовується для побудови типових програм розслідування злочинів та судового розгляду, типових тактичних операцій, етапності, планомірності і виступає підґрунтям технологізації формування тактичних операцій, спрямованих на вирішення окремих тактичних завдань з урахуванням типових ситуацій. Доведено, що технологія тактичної операції є похідною від слідчої технології, технології слідчих дій, технології розслідування злочинів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/17482
Располагается в коллекциях:Наукові статті кафедри криміналістики

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Shevchuk_144-148.pdf338.62 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.