Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14148
Title: Розслідування порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки
Authors: Кіцелюк, В.М.
Keywords: порушення вимог пожежної безпеки
кримінальне провадження
криміналістична характеристика
криміналістична методика
початковий етап розслідування
слідчі ситуації
слідчі (розшукові) дії
судова експертиза
взаємодія
Issue Date: 2017
Citation: Кіцелюк В. М. Розслідування порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / В. М. Кіцелюк ; кер. роботи О. В. Таран ; Нац. акад. внутр. справ. – Київ, 2017. – 20 с.
Abstract: Дисертація є першим в Україні дослідженням теоретичних засад та практичних питань методики розслідування порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. У роботі сформульовано та обґрунтовано низку нових положень і висновків, що мають значення для криміналістичної науки, слідчої та судової практики. Визначено поняття та розкрито зміст елементів криміналістичної характеристики порушень вимог пожежної безпеки, а також доведено їх взаємозв’язок і взаємозумовленість. На основі аналізу кримінальних проваджень визначено найбільш поширені способи вчинення порушень встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та здійснено їх типізацію. Уточнено обставини, що підлягають встановленню, та окреслено типові слідчі ситуації початкового етапу розслідування. Виявлено особливості проведення огляду місця події, допитів та призначення експертиз у даній категорії проваджень і запропоновано відповідні рекомендації щодо удосконалення діяльності слідчого. Досліджено правові та організаційні засади взаємодії слідчого із суб’єктами, на які покладено забезпечення пожежної безпеки, виокремлено форми такої взаємодії.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14148
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kicelyk_2017.pdf885.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.