Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20162
Название: Тактика механізованих підрозділів як ключовий елемент в забезпеченні ефективної бойової діяльності
Авторы: Колдашов, О.В.
Матющенко, С.Я.
Мороховський, М.Л.
Чалий, М.Г.
Ключевые слова: тактика
бойові завдання
бойова діяльність
Дата публикации: 2024
Издательство: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Библиографическое описание: Колдашов О. В. Тактика механізованих підрозділів як ключовий елемент в забезпеченні ефективної бойової діяльності / О. В. Колдашов, С. Я. Матющенко, М. Л. Мороховський, М. Г. Чалий // Юридичний науковий електронний журнал : електрон. наук. фах. вид. – 2024. – № 5. – С. 581–583. - DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0374/2024-5/144.
Аннотация: У статті досліджено та охарактеризовано основні аспекти тактики механізованих підрозділів. Наголошено, що тактика полягає у застосуванні методів та засобів ведення бою на рівні конкретних військових частин, груп або формувань. Основна мета тактики полягає в досягненні перемоги в окремих бойових ситуаціях, використовуючи ефективне розташування військ, маневреність, вогневу потужність та інші фактори для переваги над противником. Тактика включає в себе такі елементи, як вибір позицій, рух військ, використання території, здійснення нападу або оборони, підтримка зв'язку та координація дій. Визначено, завдання тактики механізованих підрозділів. Акцентовано увагу на плануванні, оскільки планування при тактиці механізованого підрозділу є ключовим етапом перед будь-якою операцією. Зазначено, що планування на тактичному рівні поєднує в собі діяльність командира, штабу, підпорядкованих штабів та інших ключових осіб задля розуміння обстановки (включаючи завдання підрозділу) та розробки плану та наказу для виконання бойового завдання. Наголошено, що планування може бути деталізованим, системним аналізом та оцінкою усіх факторів, які мають відношення до проведення операції, виконання бойового завдання. Воно може надавати інформацію про те, що могло б відбутися, задля визначення найбільш оптимального варіанту послідовності ведення бойових дій для виконання бойового завдання. Зроблено висновок, що постійне удосконалення тактики механізованих підрозділів є критично важливим для забезпечення їх ефективності та успішності на полі бою, оскільки з розвитком воєнних технологій змінюються можливості та загрози на полі бою. Постійне удосконалення тактики дозволяє адаптуватися до нових умов та використовувати передові стратегії та техніки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://doi.org/10.32782/2524-0374/2024-5/144.
https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/20162
Располагается в коллекциях:Наукові статті Військово-юридичного інституту

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Morohovskyi_581–583.pdf349.9 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.