Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19525
Назва: Аналіз закордонного досвіду щодо управління використання земель сільскогосподарського призначення
Автори: Ігнатенко, І.В.
Ключові слова: земля
земельні ресурси
землі сільськогосподарського призначення
раціональне використання земель
охорона земель
оренда землі
сільське господарство
землеустрій
земельна політика
Дата публікації: 2022
Видавець: НЮУ ім. Ярослава Мудрого
Бібліографічний опис: Ігнатенко І. В. Аналіз закордонного досвіду щодо управління використання земель сільскогосподарського призначення // Стандарти управління сільськогосподарськими землями ЄС для України : зб. тез круглого столу (м. Запоріжжя, 26 жовтня 2022 р.). - Запоріжжя, 2022. - С. 9-11.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано досвід Великої Британії щодо управління використання земель сільскогосподарського призначення. З’ясовано, що у Великій Британії земельні відносини характеризуються стабільністю, розробленістю ринкових інститутів, відсутністю активних перетворень. Земельна політика спрямована на підтримку найкращої екологічної ситуації, збереження якості землі, проведення заходів щодо покращення стану земель, підтримки земельного ландшафту, а також забезпечення захисту прав фермерів. Крім того, розроблено низку заходів земельної політики, які не дають можливості втрачати сільськогосподарські землі за допомогою ринкового механізму, податкових систем та різноманітних сільськогосподарських кредитів та субсидій для забезпечення стійкості аграрного виробництва та розвитку сільськогосподарського виробництва на неродючих землях. Зроблено висновок, що використання зазначеного у тезах досвіду Великої Британії в управлінні землями сільськогосподарського призначення допоможе підвищити ефективність використання земель в Україні. У нашій країні зможуть знайти застосування такі важелі організаційно-економічного механізму управління землями сільськогосподарського призначення та підвищення ефективності їх використання, як: (а) пріоритет державного механізму в управлінні землями над ринковим; (б) правовий захист високопродуктивних сільськогосподарських угідь від необґрунтованих вилучень та псування; (в) компенсація власникам та користувачам збитків від вилучення та забруднення землі, зниження родючості ґрунтів та виведення землі із сільськогосподарського обігу; (г) економічне стимулювання поліпшення якісного стану земель.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19525
Розташовується у зібраннях:Тези, доповіді кафедри земельного та аграрного права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ignatenko_9-11.pdf206.21 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.