Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19515
Title: Нормативне забезпечення правової охорони земель і ґрунтів у регулюванні земельних відносин в Україні: еколого-правовий аспект
Authors: Хомінець, С.В.
Keywords: правова охорона земель
грунти земельних ділянок
родючість грунтів
правова охорона грунтів
деградація земель
legal protection of lands
soils of land plots
soil fertility
legal protection of soils
land degradation
Issue Date: 2022
Publisher: Юрайт
Citation: Хомінець С. В. Нормативне забезпечення правової охорони земель і ґрунтів у регулюванні земельних відносин в Україні: еколого-правовий аспект / С. В. Хомінець // Аграрне та земельне право України: сучасна парадигма і перспективи розвитку : колект. монографія / ред.: А. П. Гетьман, О. В. Курман. - Харків : Юрайт, 2022. - С. 447-465.
Abstract: Розділ присвячено загальним аспектам еколого-правового забезпечення охорони земель і ґрунтів. Досліджено нормативні положення правової регламентації охорони земель і ґрунтів в історико-правовому аспекті та з дотриманням хронологічної послідовності. Встановлено основні чинники погіршення якісного стану земельних ресурсів та довкілля в цілому. Проаналізована сучасна нормативно-правова база у сфері правового забезпечення охорони земель і ґрунтів. Доведено, що подальше правове регулювання раціонального використання та охорони земельних ресурсів (в тому числі і ґрунтів) України має розвиватися з урахуванням поєднання економічних інтересів суспільства з екологічними складовими сталого (збалансованого) розвитку. Встановлено необхідність удосконалення вітчизняного законодавства у сфері охорони ґрунтів шляхом прийняття спеціалізованого базового закону.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19515
Appears in Collections:Наукові статті кафедри земельного та аграрного права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Khominec_447-465.pdf263.87 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.