Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/11434
Title: Правове регулювання звільнення працівників за вчинення аморального проступку: історичний підхід
Other Titles: Правовое регулирование уволь нения работников за совершение аморального проступка: исторический подход
The legal regulation of the dismissal of employee for committing of an immoral misdemeanor: the historical approach
Authors: Журавель, О.Д.
Keywords: звільнення
аморальний проступок
історичний підхід
увольнение
аморальный проступок
исторический поход
dismissal
immoral misdemeanor
historical approach
Issue Date: 2016
Citation: Журавель О. Д. Правове регулювання звільнення працівників за вчинення аморального проступку: історичний підхід / О. Д. Журавель // Право та інновації. – 2016. – № 1. – С. 223–227.
Abstract: Стаття присвячена питанням правового регулювання звільнення працівників за вчинення аморального проступку. Досліджено розвиток законодавства про працю на теренах України у дореволюційному періоді, радянському періоді та його стан на сьогоднішній день. Встановлено причинно-наслідкові зв’язки між звільненням як соціальним явищем та закріпленням цього явища на законодавчому рівні. За результатами роботи сформовано висновки щодо подальшого удосконалення законодавства про працю у сфері звільнення працівників за вчинення аморального проступку.
Статья посвящена вопросам правового регулирования увольнения работников за совершение аморального проступка. Исследовано развитие законодательства о труде на территории Украины в дореволюционный период, советский период и его состояние на сегодняшний день. Установлены причинно-следственные связи между увольнением как социальным явлением и закреплением этого явления на законодательном уровне. По результатам работы сформированы выводы по дальнейшему совершенствованию законодательства о труде в сфере увольнения работников за совершение аморального проступка.
Description: This article is devoted to historical issues of legal regulation of dismissal for committing an immoral misdemeanor. It is one of the most unexplored problems in the theory of labor law science because of the relatively short existence of this institute.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/11434
Appears in Collections:Наукові статті кафедри трудового права

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Guravel_223-227.pdf227.27 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.