Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/19109
Title: Порівняльний аналіз механізму підтримки розвитку стартапів бізнес-інкубаторами за законодавством Казахстану та України
Authors: Розгон, О.В.
Байдельдінова, М.Б.
Keywords: бізнес-інкубатор
бізнес-акселератор
стартап
підтримка підприємництва
договір
Issue Date: 2021
Citation: Розгон О. Порівняльний аналіз механізму підтримки розвитку стартапів бізнес-інкубаторами за законодавством Казахстану та України / О. Розгон, М. Байдельдинова // Економіка та право. – 2021. – № 2. – С. 53–65.
Abstract: Проаналізовано казахстанське та національне законодавство щодо правового статусу бізнес-інкубатора у сфері підприємництва і стартапу. Проаналізовано механізми підтримки розвитку стартапів бізнес-інкубаторами, а також правову та договірну основу відносин між цими суб’єктами, що становить новизну цього дослідження. Визначено дефініції, характерні ознаки бізнес-інкубатора у сфері підприємництва і стартапу. На підставі проведеного дослідження робиться висновок, що, незважаючи на спорідненість причин появи та розвитку цих механізмів, їхнє практичне застосування в Україні та Казахстані дещо відрізняється. Доведено можливість взаємодії бізнес-інкубатора і стартапу в аналізованих державах, проте обидва суб’єкти стикаються із проблемою того, що діяльність бізнес-інкубаторів є непривабливою для інвесторів, тому бізнес-інкубатори не можуть існувати без суттєвої підтримки держави.
URI: http://economiclaw.kiev.ua/index.php/economiclaw/article/view/1035
https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/19109
ISSN: 2311-9012
Appears in Collections:Наукові статті НДІ ПЗІР

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Розгон, Байдельдинова_Бізнес-інкубатор_2021.pdf127.04 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.