Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/16739
Title: Людська гідність і політична рівність як основні ідеї серйозного ставлення до прав у філософсько-правових поглядах Роналда Дворкіна
Authors: Коваленко, Г.В.
Keywords: Роналд Дворкін
політична рівність
гідність
громадянські права
права на свободу слова
права на піклування і повагу
Рональд Дворкин
политическое равенство
достоинство
гражданские права
право на свободу слова
право на заботу и уважение
Ronald Dworkin
political equality
dignity
civil rights
right to freedom of expression
right to care and respect
Issue Date: 2018
Publisher: видавництво «Право»
Citation: Коваленко Г. В. Людська гідність і політична рівність як основні ідеї серйозного ставлення до прав у філософсько-правових поглядах Роналда Дворкіна / Г. В. Коваленко // Людська гідність і права людини як основа конституційного устрою держави : зб. тез Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Хмельницький, 19–20 жовт. 2018 р.). – Хмельницький, 2018. – С.132–136.
Abstract: Розглядається питання про те, що наші інтуїтивні уявлення про справедливість передбачають не тільки те, що люди мають права, а й те, що одне з цих прав є фундаментальним і навіть аксіоматичним. Це є право на рівність, яке Р. Дворкін називає правом на рівне піклування і повагу.
Рассматривается вопрос о том, что наши интуитивные представления о справедливости предусматривают не только то, что люди имеют права, но и то, что одно из этих прав является фундаментальным и даже аксиоматичным. Это право на равенство, которое Р. Дворкин называет правом на равную заботу и уважение.
Description: The question is that our intuitive notions of justice imply not only that people have rights, but also that one of these rights is fundamental and even axiomatic. This is the right to equality, which R. Dvorkin calls the right to equal care and respect.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/16739
Appears in Collections:Наукові статті кафедри філософії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kovalenko_132-136.pdf390.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.