Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/15379
Title: Класифікація тактичних помилок в слідчій діяльності
Other Titles: Классификация тактических ошибок в следственной деятельности
Classification of tactical errors in investigative activity
Authors: Домашенко, О.М.
Keywords: тактична помилка
слідча помилка
тактичний ризик
виявлення тактичних помилок
нейтралізація та запобігання тактичних помилок
причини тактичних помилок
класифікація тактичних помилок
Issue Date: 2018
Citation: Домашенко О. М. Класифікація тактичних помилок в слідчій діяльності : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / О. М. Домашенко ; кер. роботи В. Ю. Шепітько ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. – Харків, 2018. – 20 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність». – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Міністерство освіти і науки України, Харків, 2018. Дисертація присвячена дослідженню та систематизації тактичних помилок у слідчій діяльності. Проаналізовано сучасні наукові підходи до розуміння сутності тактичної помилки та виокремлено комплекс суттєвих ознак «тактичної помилки у слідчій діяльності» як наукової категорії, надано авторське визначення поняття «тактична помилка у слідчій діяльності», яку розглянуто як негативний результат діяльності слідчого (спотворення істини, оману, втрата об’єктивних відомостей про подію злочину, доказів), можливість настання якого заздалегідь ним не усвідомлюється, розроблено класифікацію тактичних помилок. Здійснено порівняльний аналіз та визначено співвідношення понять тактичної, правозастосовної, юридичної, процесуальної, слідчої та криміналістичної помилок. Запропоновано розуміти під причинами тактичної помилки у слідчій діяльності неправильні дії, вчинки, міркування, а також бездіяльність слідчого. На підставі емпіричного узагальнення систематизовано типові причини тактичних помилок під час проведення окремих слідчих (розшукових) дій. Досліджено механізм виявлення тактичних помилок і сформульовано рекомендації щодо їх діагностики, усунення та запобігання, сформульовано пропозиції з удосконалення інноваційних продуктів криміналістики положеннями відносно типових видів тактичних помилок у слідчій діяльності та їх причин.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/15379
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Domashenko_2018.pdf220.87 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.