Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14016
Title: Питання методики розслідування злочинів у сфері інформаційних комп’ютерних технологій
Authors: Мотлях, О.І.
Keywords: комп’ютерна злочинність
розслідування злочинів
процесуальні заходи
науково-технічне спорядження
експертиза
Issue Date: 2005
Citation: Мотлях О. І. Питання методики розслідування злочинів у сфері інформаційних комп’ютерних технологій : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / О. І. Мотлях ; Академія адвокатури України. – Київ, 2005. – 20 с.
Abstract: Дисертацію присвячено теоретичним та практичним питанням методики розслідування комп’ютерних злочинів. Проаналізовано сучасний стан розвитку злочинності з використанням комп’ютерних технологій та їх подальші зростання і перехід у організовану злочинність. Наголошено, що новий Кримінальний кодекс в якому є окремий розділ XVI «Злочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж», кваліфікує злочини у сфері високих технологій, і це позитивно позначилося на практиці його застосування. Дисертант доводить, що розкриття розслідуваної категорії злочинів має доволі складний характер і потребує окремого теоретичного і практичного досвіду. З цією метою автор визначив зміст кримінально-правової та криміналістичної характеристики комп’ютерних злочинів; зробив аналіз типових слідчих ситуацій, які можуть скластися при розслідуванні таких злочинів; виклав порядок висунення та перевірки криміналістичних версій тощо. Дисертант звернув увагу на фахову підготовку відповідних спеціалістів у структурі правоохоронних органів для цього напряму розслідування злочинів. Запропонував розробку нового науково-технічного спорядження, яке сприятиме виявленню, фіксації і вилученню електронних джерел доказового значення. Вказав на особливості проведення деяких слідчих дій та призначення необхідних видів експертиз, сформулював рекомендації для відшкодування потерпілому заподіяних злочином збитків і моральної шкоди.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14016
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Motlyh_2005.pdf856.87 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.