Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/9804
Назва: Система міжнародної безпеки у світлі кіберзагроз: правові проблеми та перспективи
Автори: Размєтаєва, Ю.С.
Ключові слова: кібервійна
кіберзагрози
система міжнародної безпеки
міжнародно-правове регулювання
транснаціональні відносини
Дата публікації: 2015
Бібліографічний опис: Размєтаєва Ю. С. Система міжнародної безпеки у світлі кіберзагроз: правові проблеми та перспективи / Ю. С. Размєтаєва // Актуальні проблеми сучасного міжнародного права : зб. наук. ст. за матеріалами І Харк. міжнар.-прав. читань, присвяч. пам’яті проф. М. В. Яновського і В. С. Семенова, Харків, 27 листоп. 2015 р. : у 2 ч. – Харків, 2015. – Ч. 1. – С. 173–177.
Короткий огляд (реферат): У статті наголошується, що кібервійна та інші кіберзагрози складають велику небезпеку у сучасному світі, передусім на міжнародному рівні. Встановлюється, що неготовність правових інструментів і механізмів, невизначеність регулювання, складність встановлення кіберагресії, визначення її учасників та наслідків, специфіка діяльності та доведення ускладнюють вирішення проблеми, особливо у випадку гібридних конфліктів. Зазначається, що можливий перегляд системи міжнародної безпеки пов’язаний з вибором інструментальної та ментальної (ідеологічної) площини її розвитку. Підкреслюється, що ефективне та адекватне кіберзагрозам рішення має бути гнучким та враховувати тенденції глобального інформаційного розвитку та підвищення транснаціональної взаємозалежності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/9804
Розташовується у зібраннях:Наукові статті кафедри теорії держави і права

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Razmetaeva.pdf303.79 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.