Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/17865
Title: Виправдання як категорія кримінально-процесуального права України
Authors: Охотіна, Юлія Владленівна
Keywords: кримінальний процес
виправдання
виправдальний вирок
реабілітації
підстави виправдання
Issue Date: 2012
Citation: Охотіна Ю. В. Виправдання як категорія кримінально-процесуального права України : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Ю. В. Охотіна ; Акад. адвокатури України. – Київ, 2012. – 18 с.
Abstract: У дисертації досліджується кримінально-процесуальна категорія „виправдання” та узагальнюються теоретичні питання, що пов’язані з її використанням у кримінальному процесі України. Проаналізовано генезис наукових досліджень та стан сучасної правової доктрини щодо виникнення, становлення і розвитку правової категорії „виправдання”; сформульовані поняття „виправдання”, „виправдувальний вирок”, „підстави виправдання”, „виправдувальні обставини” та визначено їх співвідношення; з’ясовано правову регламентацію виправдання в кримінально-процесуальному законодавстві окремих зарубіжних країн та необхідність і можливість імплементації його норм у національне законодавство в частині цієї правової категорії. Охарактеризовано підстави виправдання особи в кримінальному процесі України, виявлено їх ефективність у правозастосовчій діяльності. Проаналізовано наслідки застосування певної підстави під час постановления виправдувального вироку для виникнення подальших правовідносин; окреслений порядок поновлення виправданої особи у її правах та компенсації їй завданої шкоди; внесені пропозиції щодо удосконалення нормативно-правового регулювання категорії „виправдання” в кримінальному процесі України.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/17865
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ohotina_2012.pdf359.73 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.