Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/16903
Title: Преюдиціальність судових рішень у кримінальних справах
Authors: Бережний, Олександр Іванович
Keywords: преюдиція
преюдиціальний факт
процесуальна економія
доказування
Issue Date: 2003
Citation: Бережний О. І. Преюдиціальність судових рішень у кримінальних справах : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / О. І. Бережний ; Нац. юрид. акад. України ім. Я.Мудрого. – Харків, 2003. – 20 с.
Abstract: Висвітлено питання виникнення та розвитку інституту преюдицій, визначено його правову природу та галузеву належність. Удосконалено поняття преюдицій. Наведено її класифікацію, проаналізовано умови їх застосування у процесі встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальній справі, а також співвідношення кримінально-процесуальних преюдицій, правових презумпцій, судового прецендента, аналогії кримінально-процесуального закону, співвідношення преюдицій вироку, що набрав законної сили та принципу оцінки доказів за внутрішнім переконанням суддів. Розглянуто значення преюдицій за умов повернення кримінальних справ на додаткове розслідування судом першої інстанції, винесенні вироку та у разі апеляційного перегляду кримінальних справ. Наведено конкретні пропозиції щодо вдосконалення інституту преюдицій та кримінально-процесуального законодавства, яке регламентує процес доказування у кримінальних справах.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/16903
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Berezhniy-2003.pdf192.13 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.