Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/16850
Title: Початковий етап розслідування порушень правил охорони вод та забруднення моря
Authors: Барвенко, Віталій Костянтинович
Keywords: екологічні злочини
досудове розслідування
початковий етап
слідча ситуація
спеціальні знання
судова експертиза
ecological crimes
pre-trial investigation
initial stage
investigative situation
special knowledge
forensic examination
Issue Date: 2019
Citation: Барвенко В. К. Початковий етап розслідування порушень правил охорони вод та забруднення моря : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / В. К. Барвенко ; Донец. юрид. ін-т МВС України. – Кривий Ріг, 2019. – 19 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук (доктора філософії) за спеціальністю 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність» (081 - право). - Донецький юридичний інститут МВС України, - Кривий Ріг, 2019. У дисертації розглянуто комплекс теоретичних і практичних питань розслідування порушень правил охорони вод та забруднення моря. Проаналізовано сучасний стан злочинних порушень правил охорони вод та забруднення моря, зокрема в Одеської, Миколаївської та Херсонської областях в Україні. У криміналістичному розумінні надане визначення поняття порушень правил охорони вод та забруднення моря, як сукупності правопорушень стосовно такого екологічного об’єкту, як води (поверхневі, підземні, морські), що призводять до таких їх змін, які створюють небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля. Запропоновано теоретичну концепцію формування та використання криміналістичної характеристики порушень правил охорони вод та забруднення моря, визначено її елементний склад та вказано на існування ймовірних кореляційних зв’язків між елементами. Наведено аргументи щодо підходу до визначення меж початкового етапу розслідування порушень правил охорони вод та забруднення моря, виокремлено типові слідчі ситуації цього етапу та відповідні версії, подано рекомендації щодо їх використання. Розкрито специфіку взаємодії органів досудового розслідування з державними й недержавними суб’єктами. Розглянуто особливості тактики проведення окремих слідчих (розшукових) дій і надані практичні рекомендації. Окреслено специфіку роботи з документами та висвітлені особливості використання спеціальних знань під час досудового розслідування порушень правил охорони вод та забруднення моря й зроблено акцент на сучасному стані та перспективах судово-екологічної експертизи.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/16850
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Barvenko-2019.pdf4.74 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.