Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/16846
Title: Протоколи слідчих дій як джерела доказів у кримінальному процесі
Authors: Бацько, Ігор Михайлович
Keywords: протоколи слідчих дій
джерело доказів
протоколи процесуальних дій
додатки до протоколів слідчих дій
протоколювання слідчих дій
учасники протоколювання доказової інформації
бланки протоколів слідчих дій
псевдонім
preliminary inquiry reports
source of evidence
investigative processing reports
supplements to the preliminary inquiry reports
minting of investigating acts
participants of minting of proving information
forms of preliminary inquiry reports
pseudonym
Issue Date: 2003
Citation: Бацько І. М. Протоколи слідчих дій як джерела доказів у кримінальному процесі : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / І. М. Бацько ; Нац. акад. внутр. справ України. – Київ, 2003. – 18 с.
Abstract: Надано визначення загального поняття протоколів процесуальних дій та слідчих дій в кримінально-процесуальному законодавстві України. Обґрунтовано потребу уточнення багатьох процесуальних правил складання різних протоколів слідчих дій залежно від особливостей сприйняття та відображення даних різними суб'єктами протоколювання. Обґрунтовано необхідність установлення правил, які регламентуватимуть порядок нової слідчої дії - розкриття з дозволу суду ощадного вкладу чи банківського рахунку за постановою слідчого (органу дізнання), про що повинен складатися відповідний протокол у трьох примірниках. Визначено особливості перевірки й оцінки протоколів різних видів вербальних і невербальних слідчих дій. Сформульовано вимоги до "сторонньої особи", яку запрошують для засвідчення неможливості учасника слідчої дії підписати протокол і внесено пропозиції щодо доповнення ч. 4 ст. 85 КПК України в частині засвідчення факту відмови суб'єкта процесу підписати протокол. Надано пропозицію включити комп'ютерні засоби до переліку процесуальних джерел доказів. Обґрунтовано висновок щодо міжгалузевої правової природи поняття псевдоніма, що фіксується у протоколах слідчих дій та оперативно-розшукових заходів з метою удосконалення чинного законодавства й практики його застосування. Надано пропозицію щодо закріплення в законі правила про фіксацію уступної (анкетної) частини протоколів на окремому аркуші для уможливлення її зручної заміни у разі необхідності.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/16846
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Batsko-2003.pdf277.17 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.