Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/16246
Title: Калланетика как средство формирования мотивации к занятиям физическим воспитанием студенток юридического ВУЗа
Other Titles: Калланетикa як засіб формування мотивації до занять фізичного виховання студенток юридичних ВНЗ
Callanetics as a means of forming motivation to physical education lessons of female students’ of law universities
Authors: Коломийцева, Ольга Эдуардовна
Дейнеко, Альфия Хамзиивна
Миргород, Диана Алексеевна
Keywords: калланетика
студентки
мотивация
программно-методический комплекс
мотивація
програмно-методичний комплекс
Issue Date: 2015
Citation: Коломийцева О. Э. Калланетика как средство формирования мотивации к занятиям физическим воспитанием студенток юридического ВУЗа / О. Э. Коломийцева, А. Х. Дейнеко, Д. А. Миргород // Наука і освіта. – 2015. – Вып. 4. – С. 86–91.
Abstract: Сьогодні повсюди обговорюється питання про інтеграцію вищих навчальних закладів в європейський освітній простір і те, що ця реорганізація вимагає перебудови свідомості самого студента. Прийнятий закон про вищу освіту надає більше «автономії» самому ВНЗ за багатьма напрямками, «створює умови для посилення співпраці державних органів і бізнесу з вищими навчальними закладами з метою підготовки конкурентоспроможного людського капіталу для високотехнологічного та інноваційного розвитку країни, самореалізації особистості, забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави у кваліфікованих фахівцях». Сучасні технології викладання дисципліни «Фізичне виховання» у ВНЗ вимагають реорганізації відповідно до прийнятого закону про освіту та інтеграції ВНЗ у європейський освітній простір. Підготовка сучасного молодого фахівця в галузі права вимагає модернізації всього навчального процесу, зокрема підходів до фізичного виховання. Студенти все частіше виявляють бажання займатися сучасними і креативними видами спорту, що викликають зацікавленість та мотивацію до систематичних занять. Калланетика – досить новий, ефективний і доступний вид рухової активності, що дозволяє студенткам підтримувати свої фізичні кондиції і частково покривати негативні наслідки гіподинамії, тим самим сприяючи збереженню і зміцненню здоров'я. При виконанні вправ калланетики слід дотримуватися ряду методичних прийомів, які дозволять зробити заняття ефективними та надати їм оздоровчу спрямованість. Програмно-методичний комплекс «Калланетика», розроблений на основі психологопедагогічних передумов формування мотивації до занять фізичною культурою, включає цільовий, функціональний, результативний блоки, з яких два перших розроблені та впроваджені в практику фізичного виховання студенток юридичного ВНЗ. Перспективи подальших досліджень. Передбачається провести дослідження ступеня впливу занять з калланетики на рівень здоров'я і фізичної підготовленості студенток юридичного вузу.
Современные технологии преподавания дисциплины «Физическое воспитание» в вузах требуют реорганизации в соответствии с принятым законом об образовании и интеграции вузов в европейское образовательное пространство. Студенты все чаще изъявляют желание заниматься современными и креативными видами спорта, вызывающими заинтересованность и мотивацию к систематическим занятиям. Калланетика – достаточно новый, эффективный и доступный вид двигательной активности, позволяющий студенткам поддерживать свои физические кондиции и частично покрывать негативные последствия гиподинамии, тем самым способствуя сохранению и укреплению здоровья. При выполнении упражнений калланетики следует придерживаться ряда методических приемов, которые позволят сделать занятия эффективными и придать им оздоровительную направленность. Программно-методический комплекс «Калланетика», разработанный на основе психолого-педагогических предпосылок формирования мотивации к занятиям физической культурой, включает целевой, функциональный, результативный блоки, из которых два первых разработаны и внедрены в практику физического воспитания студенток.
URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NiO_2015_4_18
https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/16246
Appears in Collections:Наукові статті кафедри фізичного виховання № 1

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolomiytseva_Deyneko_Mirgorod_86-91.pdf277.72 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.