Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/15398
Title: Забезпечення права на недоторканність житла чи іншого володіння особи в кримінальному провадженні
Other Titles: Обеспечение права на неприкосновенность жилища или иного владения лица в уголовном производстве
Provision of the right of inviolability of the housing or other possession of person in a criminal proceeding
Authors: Вегера-Іжевська, І.В.
Keywords: недоторканність житла чи іншого володіння особи
забезпечення суб’єктивного права
обмеження суб’єктивного права
слідчі (розшукові) дії
негласні слідчі (розшукові) дії
заходи забезпечення кримінального провадження
Issue Date: 2018
Citation: Вегера-Іжевська І. В. Забезпечення права на недоторканність житла чи іншого володіння особи в кримінальному провадженні : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / І. В. Вегера-Іжевська ; кер. роботи О. Г. Шило ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. – Харків, 2018. – 20 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність». – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Міністерство освіти і науки України, Харків, 2018. У роботі комплексно досліджено механізм забезпечення права на недоторканність житла чи іншого володіння особи в кримінальному провадженні. Здійснено аналіз забезпечення цього права при проведенні слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій у житлі чи іншому володінні особи; приділено увагу проблемам участі адвоката при проведенні процесуальних дій у житлі; забезпечення участі особи, у житлі чи іншому володінні якої було проведено обшук у невідкладних випадках, в розгляді клопотання слідчим суддею, оскарження проведення слідчих дій у житлі чи іншому володінні особи, отримання згоди володільця житла на проникнення до нього та проведення процесуальних дій. Розглянуто проблемні питання забезпечення права на недоторканність житла чи іншого володіння особи при застосуванні окремих заходів забезпечення кримінального провадження. На підставі дослідження чинного правового регулювання, правозастосовної практики, правових позицій ЄСПЛ, а також наявних у науці кримінального процесу доктринальних підходів обґрунтовано пропозиції, спрямовані на удосконалення законодавства України в частині регулювання забезпечення права на недоторканність житла чи іншого володіння особи.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/15398
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vegera-Izhevska_2018.pdf280.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.