Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/15385
Title: Теоретико-методологічні засади формування системи протидії злочинам у сфері правосуддя
Other Titles: Теоретико-методологические основы формирования системы противодействия преступлениям в сфере правосудия
Theoretical and methodological foundation of counteraction to crimes against justice as a forming system
Authors: Шепітько, М.В.
Keywords: злочини у сфері правосуддя
класифікація злочинів у сфері правосуддя
кримінальна політика з протидії злочинам у сфері правосуддя
кримінально-правові засоби протидії злочинам у сфері правосуддя
методика розслідування злочинів проти правосуддя
автоматизоване робоче місце слідчого
Issue Date: 2018
Citation: Шепітько М. В. Теоретико-методологічні засади формування системи протидії злочинам у сфері правосуддя : автореф. дис. ... д-ра юрид. наук : 12.00.08, 12.00.09 / М. В. Шепітько ; наук. конс. В. І. Борисов ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. – Харків, 2018. – 42 с.
Abstract: Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук за спеціальностями 12.00.08 «Кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право» та 12.00.09 «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність». – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Міністерство освіти і науки України. – Харків, 2018. У дисертації здійснено комплексне дослідження теоретико-методологічних засад формування системи протидії злочинам у сфері правосуддя. У роботі розглянуто наукові засади формування системи протидії злочинам у сфері правосуддя, кримінальну політику, кримінально-правові та криміналістичні засоби протидії у цій сфері. Досліджено філософське, історичне, соціологічне та юридико-психологічне підґрунтя формування системи протидії злочинам у сфері правосуддя. Звернено увагу на необхідність іменування злочинів проти правосуддя як інституту кримінального права. Здійснено спробу класифікації злочинів проти правосуддя за різними критеріями. Через виявлені законодавчі прогалини запропоновано включення нових норм, що містять склади злочинів проти правосуддя, до розділу ХVIII КК України. Розкрито проблему щодо формування тактико-криміналістичних та методичних засобів протидії злочинам у сфері правосуддя. Здійснено пропозиції відносно автоматизації протидії таким злочинам.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/15385
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shepitko_2018.pdf474.89 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.