Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/14013
Title: Тактика допиту потерпілих-жінок від насильницьких злочинів
Authors: Матюшкова, Т.П.
Keywords: потерпіла-жінка від насильницького злочину
класифікація потерпілих-жінок
тактика допиту потерпілих-жінок від насильницьких злочинів
типові ситуації допиту потерпілих-жінок
Issue Date: 2006
Citation: Матюшкова Т. П. Тактика допиту потерпілих-жінок від насильницьких злочинів : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.09 / Т. П. Матюшкова ; Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2006. – 20 с.
Abstract: Дисертація є монографічним дослідженням актуальних правових, теоретичних і практичних проблем тактики допиту потерпілих-жінок від насильницьких злочинів у типових ситуаціях досудового та судового слідства. У роботі здійснена криміналістична класифікація потерпілих-жінок від насильницьких злочинів і дана характеристика кожної з класифікаційних груп з точки зору їх впливу на тактику допиту. Визначається, що вивчення особистості жінки-потерпілої є необхідною передумовою ефективності її допиту, у зв’язку з чим розроблені окремі положення щодо поняття, функцій та методів криміналістичного вивчення потерпілої. Розкрито психологічний механізм формування показань потерплих жінок, сформульовані рекомендації щодо прийомів активізації їх пам’яті, подолання та нейтралізації протидії встановлення об’єктивної істини у справі. Визначені особливості тактики допиту малолітніх і неповнолітніх потерпілих від насильницьких злочинів. Сформульовано пропозиції щодо удосконалення процесуальних основ допиту потерпілих на досудовому та судовому слідстві. Розроблено систему тактичних правил підготовки і проведення допиту потерпілих-жінок у типових ситуаціях досудового та судового слідства.
URI: https://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/14013
Appears in Collections:12.00.09 – Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Matyshkova_2006.pdf951.67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.