Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.nlu.edu.ua//jspui/handle/123456789/12480
Название: До питання про сучасне засвоєння українською мовою англіцизмів
Авторы: Попова, Н.О.
Ключевые слова: українська мова
англіцизми
мовознавство
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Попова Н. О. До питання про сучасне засвоєння українською мовою англіцизмів [Електронний ресурс] / Н. О. Попова // Проблеми та перспективи розвитку науки на початку третього тисячоліття у країнах Європи та Азії: матеріали XІХ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. (30–31 жовт. 2015 р.). Секція : Філологічні науки. – Переяслав-Хмельницький, 2015. – С. 137–140. – Електрон. текст. дані. – Режим доступу: http://conferences.neasmo.org.ua/uk/art/2374 (дата звернення: 01.04.2017). – Назва з екрана.
Аннотация: Дослідження англіцизмів привертало увагу багатьох лінгвістів, як в історії мовознавства (І. Огієнко, С. Семчинський, Ю. Жлуктенко, О. Мельничук, М. Жовтобрюх, О. Муромцева), так і в сучасній науці (Я. Голдованський, І. Ющук, О. Скопненко, Т. Цимбалюк, М. Бондар, Л. Архипенко та ін.). Надзвичайне зростання кількості запозиченої лексики, особливо англіцизмів наприкінці ХХ ст. та на початку XXI ст. було зумовлено такими позамовними чинниками, як суспільно-політичні та економічні перетворення в Україні, відкритість та інтеграція в міжнародні культурні й інформаційні сфери та под. Нині українська мова перенасичена запозиченими словами, переважно в термінологічній підсистемі мови, але численні випадки детермінологізації і входження запозичених термінів найрізноманітніших сфер знов актуалізують вивчення англіцизмів з погляду їх засвоєння мовою-реципієнтом.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://conferences.neasmo.org.ua/uk/art/2374
http://dspace.nlu.edu.ua/handle/123456789/12480
Располагается в коллекциях:Тези, доповіді кафедри іноземних мов № 3

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Popova_137-140.pdf850.42 kBAdobe PDFМиниатюра
Просмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.